Singapur neće plaćati troškove lečenja osoba koje nisu vakcinisane

Vlasti Singapura saopštile su da više neće plaćati troškove lečenja pacijenata sa korona virusom koji su odbili da prime vakcinu protiv tog virusa.
Singapur neće plaćati troškove lečenja osoba koje nisu vakcinisane
Foto: 021.rs (arhiva)

Ostrvo se suočava sa najgorim talasom zaraze od početka epidemije sa oko 2.000 do 3.000 novih slučajeva na dnevnom nivou.

"Ljudi koji nisu vakcinisani predstavljaju značajnu većinu onih kojima je potrebna intenzivna nega i nesrazmerno doprinose pritisku na našu zdravstvenu infrastrukturu", navele su tamošnje vlasti.

Vlada je do sada pokrila troškove lečenja dela građana, ali će od 8. decembra dostavljati račune pacijentima koji su zaraženi a odbili su da prime vakcinu.
 
Ti pacijenti će i dalje moći da koriste privatno osiguranje za nadoknadu troškova.
 
Vlasti će i dalje plaćati troškove onima koji ne mogu da prime vakcinu iz zdravstvenih razloga kao i deci ispod 12 godina.
 
Singapur ima jednu od najviših stopa vakcinacije na svetu, sa 85 odsto potpuno vakcinisanih od 5,5 miliona stanovnika.
  • Miki

    10.11.2021 08:32
    Obavezno naplatiti,a ako nemaju da plate?Takodje ne dozvoliti da navekcinisan zauzme krevet u Kovid bolnici nekom ko je vakcinisan,takodje naplatiti i vakcinisanima jer nišu vodili računa o pranju ruku,distanci,merama..
  • lyna

    10.11.2021 07:44
    placanje....
    Onda i svi pusaci placaju lecenje, jer njihov je izbor da li da puse ili ne.... A i dim ugrozava ostale, pogotovo one ciji je izbor da ne puse....
    A i onaj lik sto je pre neki dan ubio uciteljicu kod Kaca, i on sam placa svoje lecenje, pa njegov je izbor bio da pretice dve kolone?....
  • Vlada

    09.11.2021 19:21
    Pre godinu dana sam prokomentarisao da je ovo jedino pravedno resenje. DA, svi zaposleni uplacuju doprinose za zdravstvo, DA, svi po Ustavu imaju pravo na lecenje. NE, niko nema pravo da ugrozava nekog npr onkoloskog bolesnika i zauzima kapacitete onkoloskih bolnica, samo zato sto ne zeli da se vakcinise. Aktivirajte ponovo hale i sajmove i posaljite studente medicine koji to zele i volontere i tamo sa nevakcinisanim Covid pacijentima ( koji nemaju nikakvih zdravstvenih prepreka da prime vakcinu ).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet