Vladika Grigorije: Vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić objavio je na Instagram profilu video snimak u kom objašnjava zbog čega je odlučio da se vakciniše.
Vladika Grigorije: Vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase
Foto: Youtube (DW, Screenshot)

On je naveo da je izabrao da se vakciniše zato što želi da bude zdrav.

"Želim da živim i da budem u društvu ljudi, a pre svega imam poverenje kad je u pitanju činjenica da vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase", poručio je Grigorije, napominjući da zna da postoji "ogroman broj onih koji se plaše, podozrevaju i smatraju da su ugroženi vakcinacijom".

"Mi smo, uz punu odgovornost i sa svešću da nismo stručnjaci iz te oblasti, pozvali sve ljude da se vakcinišu, jer trenutno, a to je bilo saborno mišljenje svih episkopa kao i vladike ruskog Marka – ne postoji bolje rešenje u suzbijanju virusa nego što je vakcina", istakao je Grigorije.
 
Vladika Grigorije je naveo da je apel predložio sveštenik, koji je i lekar.
 
"Dan uoči održavanja konferencije, jedan izvanredan sveštenik Antiohijske pravoslavne crkve, koji je inače i lekar, predložio da se napravi apel koji bi se odnosio na sve ono što se u ovom momentu događa oko nas. Reč je o pozivu za koji znamo da nosi određene nedoumice – da se ljudi u svojim najbližim zdravstvenim centrima vakcinišu", rekao je Grigorije u svom obraćanju.
 
  • @Radovan

    14.11.2021 10:03
    Lepo ste rekli "ne pomazu uvek". Istina je da ni vakcina "ne pomaze uvek", ali pomaze u 95 posto (Biontech) slucajeva. Imam hronicnu bolest i vakcina mi je pomoglada ne zavrsim na respiratoru.
  • Vernik Srbin

    14.11.2021 07:39
    Oprosti im Bože
    Hvala poštovani episkope Grigorije što pokušavate da spasete vernike , a i nevernike .Jer Vi u svakome vidite ljudsko biće .
    Molite se za one koji svojim antivakserskim delovanjem učiniše da mnogi pomreše povedeni njihovim savetima .Znam da Vam je stalno u mislima OPROSTI IM BOŽE ne znaju šta pričaju i šta rade.
  • Mala

    13.11.2021 22:09
    Kako vakcina deluje na virus koji mutira?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet