Greta Tunberg: Konferencija o klimi bila je "bla, bla, bla"

Posle zaključenja sporazuma na konferenciji o klimi COP26 u Glazgovu, švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg ocenila je da se skup može svesti na "bla, bla, bla".

Ona je ponovila optužbe koje je ranije uputila svetskim vođama.

"Pravi rad se nastavlja van ovih sala. I mi nikad od njega nećemo odustati", napisala je na svom Tviter nalogu na kraju svetske konferencije Greta Gunberg koja je simbol pokreta "Petak za budućnost".

Ona je pre nekoliko dana upozorila da je sporazum za koji se kaže da pravi male korake u dobrom pravcu ili da ostvaruje određen napredak ili da se njime postepeno nešto dobija jednak gubitku. 
 
U razgovoru za Frans pres sredinom oktobra Tunberg je već izrazila strahovanje da  uprkos svog "ključnog" značaja za budućnost planete konferencija COP26 neće doneti velike promene.
 
Sporazum koji su predstavnici 200 zemalja usvojili posle dve nedelje teških pregovora, takozvani Glazgovski pakt za klimu, ima za cilj da ubrza borbu protiv zagrevanja planete bez osiguranja da će zadržati zagrevanje na 1,5 stepeni Celzijusa i bez dogovora oko pomoći siromašnim zemljama da se suoče s posledicama zagrevanja.
  • vojvodjanka

    14.11.2021 11:41
    zdrav razum
    Greta svaka čast iti tako mlada si shvatila da najbogatji su došli da izmere puls ostatka sveta a da ništa neće urditi jer im se ne isplati da troše novac koji su zaradili na siromašnim i kolonojama da bi sada popravljali to što su stolećima arčili.
  • Djuri

    14.11.2021 09:06
    Ostrasceno Deriste
    Zelim cistu okolinu,bez trovanja i zagadjenja,a isto zelim udoban savremen zivot,da jedem da se grejem da se vozim…Tu zelju cu ja da platim,kroz porez i inflaciju,vec mnogo placamo ali nista nevidimo da je smanjeno zagadjenje!Verovatno ce od svega biti jos vise placanja svega i nameta kao i opterecenja privrede,dok ce najbogatija elita koja je i najodgovornija jos vise profitirati,predpostavljam da ovo deriste ima medijsku podrsku zbog te elite.
  • Dosadna

    14.11.2021 08:42
    Mala, nastavi školovanje, ovo su isuviše ozbiljne teme za decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet