VIDEO: Austrija odlučila da zaključa nevakcinisane - usledio prvi protest

Posle objavljivanja odluke austrijske vlade o uvođenju restriktivnih mera i ograničavanja kretanja za nevakcinisane građane usledio je protest više stotina demonstranata ispred sedišta vlade.
Sudeći po transparentima "Ne obaveznoj vakcinaciji", "Možemo i bez vakcina", radilo se o protestu antivaksera.
Inače, veliki protest se tek očekuje, pošto je Slobodarska partija Austrije (FPO) za subotu zakazala demonstracije protiv korona mera, a u prijavi skupa navela je da očekuje više hiljade ljudi.
 
 
Austrija od ponedeljka uvodi stroga ograničenja kretanja i kontakata za osobe koje nisu vakcinisane ili prebolele kovid19.
 
 
Prema toj odluci, osobe koje nisu vakcinisane ili preležale virus korona smeju svoj dom da napuste samo u izuzetnim slučajevima poput nabavke životnih namirnica, poseta lekaru ili apoteci ili odlaska na posao.
 
 
Ova mera je za sada ograničena na deset dana.
  • SaD

    15.11.2021 09:43
    Možda kod njih država garantuje za vakcinu....kod nas lična odgovornost.
  • Nenasy

    14.11.2021 22:00
    Policijski cas
    Pravilna odluka,tako treba u svim zemljama da se uvede.Neces vakcinu,sedi kuci.
  • Ice

    14.11.2021 21:41
    Biće zaninljivo kada broj novih slučajeva zaraze bude nastavio rasti a vakcinisani zaključani. Ko će im onda biti kriv? Ali ovo sve nikada i nije imalo veze sa zdravljem.

    Car je go a vakcina je bušna!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.