U Švajcarskoj od 1. jula dozvoljeni istopolni brakovi

U Švajcarskoj će biti moguće sklapanje istopolnih brakova od 1. jula sledeće godine, saopštila je danas vlada te države.
U Švajcarskoj od 1. jula dozvoljeni istopolni brakovi
Foto: Pixabay
Odluka je doneta nakon što je na referendumu, održanom 26. septembra, velika većina građana izglasala da istopolni brakovi budu pravno jednaki sa heteroseksulalnim, uključujući i pravo usvajanja dece.
Najavljeno je da će Švajcarska od navedenog datuma priznavati istopolne brakove sklopljene u drugim državama koje je do sada tretirala kao građanska partnerstva. 
 
Vlada je saopštila da sklapanje građanskih partnerstava više neće biti moguće od 1. jula kao i da je parovima koji su već u takvim zajednicama, koje je država legalizovala 2007. godine, dozvoljeno da u njima ostanu bez obaveze sklapanja braka.
 
Stupanje na snagu referendumskih odluka odloženo je zbog administrativnih i zakonodavnih procedura.
 
Švajcarska je jedna od malobrojnih država Zapadne Evrope u kojoj istopolni brakovi još nisu legalizovani.
  • Voldi

    17.11.2021 15:33
    Tako će i kod nas jer smo i mi još malo pa kao Švajcarska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet