Predsednica norveškog parlamenta podnela ostavku zbog optužbe da je koristila službeni stan

Predsednica norveškog parlamenta Eva Kristin Hansen izjavila je danas da podnosi ostavku pošto je optužena da je koristila službeni smeštaj za koji se pretpostavlja da nije imala pravo.
Predsednica norveškog parlamenta podnela ostavku zbog optužbe da je koristila službeni stan
Foto: 021.rs
Ostavka Eve Kristin Hansen, mesec dana posle njenog izbora za predsednicu parlamenta koja je druga najviša funkciju u Norveškoj, usledila je neposredno pošto je policija saopštila da je otvorena istraga.

"Mislim da je neodrživo da parlament ima predsednika koji je pod istragom", rekla je ona za norvešku novinsku agenciju NTB.

Tamošnji mediji su nedavno preneli da je Hansenova, dok je bila poslanik, nastavila da koristi službeni stan u Oslu posle 2014. kada je sa suprugom kupila kuću u Skiju, mestu oko 29 kilometara od Osla.
 
Pravila koja su na snazi u Norveškoj nalažu da samo poslanici koji žive na više od 40 kilometara od Osla imaju pravo da dobiju smeštaj u glavnom gradu Norveške.
 
Hansenova, koja je tek 2017. godine prijavila promenu adrese, rekla je da je pogrešno razumela propise.
  • mile

    20.11.2021 07:21
    Dolaze izbori, pa budite pametni.
  • Lenka

    19.11.2021 09:16
    */*/*/
    Ko kod nas pronađe bar jednog koji je tako nešto uradio, prepisaću mu stan.
  • Nimbus

    19.11.2021 08:25
    Ovi nasi ruse helikoptere, ubijaju politicare, ubijaju na naplatnim rampama, falsifikuju diplome, offshore racuni, svercuju oruzje, tetke iz Kanade, plantaza marihuane,... da ne nabrajam vise, i nikom nista.
    Gospodja optuzena da je bespravno koristila drzavni stan i omah daje ostavku. Kod nas uzurpirali drzavne vile kao da im je deda sazidao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.