Cela Austrija od ponoći zaključana

U Austriji je od ponoći stupio na snagu lokdaun za čitavu zemlju.
Od ponoći za sve građane važi celodnevno ograničenje slobode kretanja.
Vlada je najavila da će lokdaun trajati 20 dana, to jest do 12. decembra, a pošto se takvo ograničenje slobodog kretanja može uvesti za najviše 10 dana, potrebna je kasnije odluka o produženju.
Građani od ponoći svoj dom mogu još samo napustiti ako moraju na posao ili u školu, odnosno u kupovinu potrepština za život, ali i radi psihičkog i fizičkog oporavka.
 
Sve prodavnice, izuzev prehrambenih, drogerija i apoteka, biće zatvorene, uključujući restorane, hotele i kulturne i zabavne ustanove.
 
U svim javnim zatvorenim prostorima uvodi se obaveza nošenja maske FFP2, što važi i na radnom mestu, gde se i dalje primenjuje takozvano 3G pravilo, to jest da na posao mogu doći samo vakcinisani, izlečeni ili negativno testirani zaposleni.
  • Samo kazem

    22.11.2021 23:58
    @Samo pitam
    "Pukne ti vodovodna cev u kuhinji, prodavnica ne radi 20 dana."

    Onda zoves vodoinstalatera koji dodje i popravi cev, sve isto kao i pre zakljucavanja. U Becu ljudi obicno ne opravljaju sami cevi. Ako nemas para da placas vodoinstalatera koji je i inace papreno skup, e onda si u problemu, slazem se. Teoretski bi mogao da narucis cev online pa da ti stigne za nedelju dana. Jer mnoge, ako ne i sve, prodavnice koje su zatvorene nastavljaju da isporucuju robu.
  • Лиман

    22.11.2021 11:47
    Лепо пише, људи могу на посао, дакле раде, раде школе које нису онлајн, раде продавнице хране, здравствене установе и апотеке, можеш да прошеташ, вероватно одређено време. Шта је двадесет дана после оног ужаса пролетос када смо ишли у 4 у куповину, што само болесни ум може да смисли.
  • Samo pitam

    22.11.2021 11:42
    Ponovo
    Pa kaze lepo u tekstu "Sve prodavnice, izuzev prehrambenih, drogerija i apoteka, biće zatvorene". Gde ces da kupis tu cev koja ti treba? U apoteci? Vidim da se vakcinisanima neki novi vidici otvore, kazem, ne znam, nisam u njihovoj kozi hvala Bogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet