VIDEO: Veliki protest u Austriji protiv mera i obavezne vakcinacije, na protestima 30.000 ljudi

U Gracu, Klagenfurtu i Sankt Peltenu danas su održani protesti protiv epidemioloških mera i namere austrijske vlade da uvede obaveznu vakcinaciju.
U Gracu je na ulice izašlo oko 30.000 ljudi, a u Klagenfurtu oko 5.000, dok je u Sankt Peltenu bilo oko 3.000 demonstranata.
Policija u Gracu ističe da su demonstracije bile mirne, da se najpre okupilo oko 5.000 ljudi i da ih je potom tokom marša bilo sve više do 30.000 protivnika korona mera.
Na osnovu ovog broja, to je najveći protest u Gracu od 1945. godine.
 
U Klagenfurtu je na protestu bio i šef Slobodarske partije Austrije (FPO) u Koruškoj Ervin Angerer, koji je naglasio da ne namerava skup da pridobije za svoju stranku, već da želi da pruži otpor.
 
Policija je saopštila da u Klagenfurtu nije bilo incidenata i nasilja, već samo par prijava zbog kršenja korona mera.
 
 
U Sankt Peltenu skup je inicirala FPO pod motom "Za slobodu".
 
Skup, koji se završio u 20 časova ispred pokrajinske vlade Donje Austrije, počeo je brojnim prijavama zbog kršenja korona mera, pre svega nenošenja FFP2 maske.
 
Takođe, kako je saopštila policija, bilo je i nekoliko hapšenja zbog agresivnog ponašanja.
  • ns

    30.11.2021 20:10
    Jel vidite kako se protestuje i koje smo mi ovce. Mi imamo mnogo više razloga za proteste od njih a gde smo? Ono sto nama spremaju je mnogo gore.
  • Propast sveta

    29.11.2021 09:11
    Ima li zivih sad uopste posle ovih protesta i nepostovanja mera protiv najsmrtonosnijeg virusa u istoriji farmaceutskih kompanija, zna li se sta?
  • Maricello

    29.11.2021 00:12
    Blizi se kraj satanistima
    Brojke demonstranata su 5 do 10 puta vece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet