Uhapšeni roditelji iz Skoplja osumnjičeni da su podvodili i prodali svoju ćerku

U Skoplju je uhapšen otac tri maloletnice zbog obljube i prodaje jedne ćerke, a njegova supruga zbog podvođenja, saopštilo je danas Tužilaštvo Severne Makedonije.
Uhapšeni roditelji iz Skoplja osumnjičeni da su podvodili i prodali svoju ćerku
Foto: 021.rs

Kako se navodi, u akciji policijske jedinice za suzbijanje trgovine ljudima privedene su tri osobe - otac šestoro dece od kojih su tri maloletne devojčice, majka i muškarac kojem je podvodila svoju maloletnu ćerku.

Precizira sa da je otac, koji je prvosumnjičeni, u dužem vremenskom periodu "vršio obljubu jedne od svojih maloletnih ćerki", dok je drugoosumnjičena "zloupotrebljavajući položaj majke deteta, koje nije napunilo 14 godina, podvodila tu devojčicu trećeosumnjičenom za novčanu nadoknadu". 
Majka je, dodaje se, "vodila devojčicu trećeosumnjičenom u njegovu kuću za novčanu nadoknadu od po 2.000 denara (oko 32,5 evra), a nekada i po 500,00 denara (oko osam evra), prinuđavala je da se skida i da sa njim ima seksualne odnose, a ukoliko je dete odbijalo majka je upotrebljavla fizičku silu".
 
Prema Tužilaštvu, otac je zlouptrebljavajući svoj položaj prodao za 3.000 evra svoju ćerku muškarcu na Kosovu, kojeg je pronašao preko interneta.
 
"Nakon što mu je bilo isplaćeno 3.000 evra, devojčica je odvedena na Kosovo zbog sklapanja prinudnog braka. Posle dva meseca ona je došla u goste kod roditelja, a prvoosunmjičeni je nije vratio na Kosovo pravdajući se da je mnogo daleko i nastavio da vrši obljubu svoje maloletne ćerke", navodi se u saopštenju.
 
Sve troje uhašenih su izvedeni pred sudiju za prethodni postupak skopskog krivičnog suda, koji je prihvatio predlog Tužilaštva za organizovani kriminal Severne Makedonije i odredio im pritvor od 30 dana.
 
Otac je, kako je saopšteno, osumnjičen za dva produžena krivična dela - "rodoskrnavljenje" i "trgovinu detetom", dok su drugo dvoje osumnjičeni za produženo krivično delo "trgovina detetom".
 
Po uputama tužioca, maloletnice je zbrinuo Međuopštinski centar za socijalni rad Skoplje, a za krivična dela za koje su se terete osumnjičeni predviđena je kazna zatvora od najmanje deset godina, odnosno do 12 godina za dela za koje se terete trećeosumnjičeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet