Nemačka nevakcinisanima zabranjuje ulazak u većinu objekata

Osobama koje nisu vakcinisane protiv korona virusa u Nemačkoj će uskoro biti zabranjen pristup svim prodavnicama, osim prehrambenim, kao i ugostiteljskim objektima i kulturnim ustanovama.
Nemačka nevakcinisanima zabranjuje ulazak u većinu objekata
Foto: Pixabay

To je izjavila danas kancelarka Angela Merkel.

Kao jednu od mera radi suzbijanja korona virusa, nemački parlament će razmotriti i uvođenje obavezne vakcinacije, koja bi mogla da stupi na snagu u februaru.
Nakon sastanka sa najvišim državnim zvaničnicima i liderima pokrajina, Merkel je rekla da je situacija u zemlji ozbiljna i da su oštre mere neophodne zbog zabrinutosti da bi bolnice mogle da postanu preopterećene.
 
Zvaničnici su se složili i oko uvođenja obaveznog nošenja maske u celoj zemlji, oko novih ograničenja broja osoba kod privatnih okupljanja i oko dostizanja cilja od 30 miliona vakcinisanih do kraja godine.
 
Radi ostvarenja tog cilja Nemačka će omogućiti stomatolozima i farmaceutima da daju vakcine protiv korona virusa. Merkel je rekla da vlasti planiraju da uvedu obaveznu vakcinaciju za osoblje u bolnicama i domovima za stare, a podržala je i uvođenje obavezne vakcinacije.
 
Ona je pre nekoliko meseci sugerisala da obavezna vakcinacija ne bi bila efikasna, ali nije isključila tu mogućnost. U Nemačkoj je oko 68,7 odsto stanovništva potpuno vakcinisano, što je znatno ispod cilja od 75 odsto koji vlada teži da dostigne.
 
Nemačka je danas prijavila više od 73.000 novih infekcija korona virusom i još 388 smrtnih ishoda od posledica zaraze.
  • Aleksej

    03.12.2021 11:04
    This is corona now!
    Pa dobro, ka tome se ide od pocetka, to je bilo jasno svakom ko malo razmislja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.