Vašington post: Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu s oko 175.000 vojnika

Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu koja bi uključila do 175.000 vojnika i to već sledeće godine, preneo je u petak uveče list Vašington post.
Vašington post: Rusija priprema ofanzivu na Ukrajinu s oko 175.000 vojnika
Foto: Pixabay

Moskva se sprema da pokrene ofanzivu sa "100 bataljona sačinjenih od taktičkih grupa sa procenjenom snagom od 175.000 ljudi", a u ofanzivi bi bili uključeni i tenkovi, artiljerija i druga oprema, izjavio je za list neimenovani visoki američki zvaničnik.

Pentagon je odbio da Frans presu komentariše tu informaciju, ali je izrazio veliku zabrinutost zbog "planova agresije Rusije protiv Ukrajine".

"I dalje podržavamo ublažavanje napetosti u tom regionu i diplomatsko rešenje sukoba u istočnoj Ukrajini", izjavio je portparol Pentagona Toni Semelrot.
 
Ruske snage se sada koncentrišu na četiri različite lokacije s 50 borbenih taktičkih grupa, tvrdi Vašington post, pozivajući se na jedan američki vojni dokument.
 
Predsednici SAD i Rusije, Džozef Bajden i Vladimir Putin, uskoro bi trebalo na video sastanku da razgovaraju o tenzijama oko Ukrajine, sedam godina posle ruskog pripajanja ukrajinskog crnomorskog poluostrva Krim i pobune proruskih separatista na istoku Ukrajine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.