Putin i Bajden na sastanku u utorak

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džozef Bajden razgovaraće u utorak putem video linka, izjavio je danas portparol Kremlja Dimitrij Peskov.

Peskov je za RIA Novosti dodao da će "predsednici sami odlučiti" koliko će trajati razgovor.

Bela kuća nije komentarisala saopštenje.

Rusija je odlučnija nego ikada da SAD garantuju da Ukrajina neće biti primljena u NATO-a, prenosi AP.
 
Američki obaveštajni zvaničnici tvrde utvrdili da je Rusija stacionirala oko 70.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom i da planira ofanzivu već početkom sledeće godine, rekao je zvaničnik Bajdenove administracije.
 
Američki zvaničnici i bivše američke diplomate kažu da dok ruski predsednik jasno postavlja temelje za mogući napad, ukrajinska vojska je danas bolje naoružana i pripremljena nego ikad ranije i da bi sankcije kojima Zapad preti nanele ozbiljnu štetu ruskoj ekonomiji.
 
Bajden je u petak rekao da radi na "sveobuhvatnoj inicijativi" koja bi trebalo da oteža Putinu da napadne Ukrajinu.
 
"Ono na čemu sada radim je da formiram najsveobuhvatniji i najsmisleniji skup inicijativa kako bih gospodinu Putinu učinio vrlo, vrlo teškim da ostvari ono čega se ljudi plaše", rekao je Bajden.
 
Ukrajinski zvaničnici su rekli da bi Rusija mogla da napadne Ukrajinu sledećeg meseca. Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov rekao je da se broj ruskih vojnika u blizini Ukrajine i na Krimu procenjuje na 94.300, i upozorio da je u januaru moguća "eskalacija velikih razmera".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.