S napunjenim pištoljem ušao u avion na Barbadosu, otkrili ga tek u Majamiju

Muškarac koji je u džepu imao napunjen pištolj uspeo je da uđe u avion na letu s Barbadosa za Majami, izvestili su američki mediji.
 S napunjenim pištoljem ušao u avion na Barbadosu, otkrili ga tek u Majamiju
Foto: Pixabay
Putnik je za vreme celog leta koji je trajao četiri sata imao oružje u kojem je bilo pet metaka, navodi NBC6.
Tek na aerodromu u Majamiju agenti TSA-e, američke agencije za sigurnost u saobraćaju, pronašli su pištolj među njegovim ličnim stvarima. NBC6 nije objavio kada se izgred dogodio.
Kako navodi NBC6, putnik je američkoj policiji priznao da je oružje imao kada se ukrcao u Bridžtaunu, glavnom gradu Barbadosa.
 
Policija ga je zadržala, a sudija ga je optužio za skrivanje oružja, za šta na Floridi može dobiti pet godina zatvora.
 
Putnik je rekao da nije kriv i sredinom decembra se mora opet pojaviti na sudu.
 
Premijerka Barbadosa, Mija Motli, rekla je da je zatražila "hitan izveštaj" o tom događaju, obećavši da će osoba ili osobe koje su dopustile da se izgred dogodi, odgovarati.
 
"Posledice za našu zemlju su teške i velike", dodala je.
 
Reč je o velikom propustu za SAD koje nastoje što je moguće više da osiguraju svoju granicu, pre svega na aerodromima, nakon napada 11. septembra 2001.
 
Vašington traži od stranih vlada da primenjuju američke sigurnosne standarde na aerodromima sa kojih poleću avioni koji direktno lete u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.