VIDEO: Prodaje se vila s Karavađovim muralom, procenjena je na 471 milion evra

Italijanska vila koja je nekada pripadala kardinalu i koja ima jedinstveni mural koji je oslikao Karavađo stavljena je na prodaju na aukciji.
"Casino dell'Aurora", poznatija kao Vila Ludovisi, nalazi se u Rimu između Vile Borgeze i španskih stepenica, a aukcijski katalog opisuje je kao zgradu u "jednom od najelegantnijih područja glavnog grada".
Aukcijska kuća procenjuje da će nekretnina od 2.800 kvadratnih metara postići cenu od oko 471 milion evra.
Video enterijera vile otkriva veličanstvene dvorane ukrašene ogromnim muralima. Posebno se ističe mural na tavanici s prikazom Jupitera, Neptuna i Plutona koji je 1597. godine naslikao Mikelanđelo Merisi da Karavađo.
 
Tada mladog umetnika angažovao je kardinal Frančesko Marija Del Monte, koji je bio vlasnik vile krajem 16. veka.
 
Umetničko delo je jedinstveno po tome što je to jedina poznata Karavađova slika na tavanici.
 
 
Veruje se da je princ Nikolo Bonkompanji Ludovisi živeo u vili sa svojom trećom suprugom do svoje smrti 2018. godine. Nakon žestoke borbe oko toga ko će naslediti vilu koja je izbila između prinčeve udovice i njegove dece iz prethodnog braka, sudija je naredio da se imanje proda na aukciji.
 
Aukcija je zakazana za 18. januar, a početna cena je oko 353 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.