Njujork uvodi obaveznu vakcinaciju za zaposlene u privatnim kompanijama

Privatne kompanije u Njujorku ubuduće će morati da zahtevaju od zaposlenih da se vakcinišu protiv virusa korona, objavio je gradonačelnik Bil de Blazio.
Vakcinacija će od 27. decembra biti obavezna za sve zaposlene u njujorškom privatnom sektoru, koji čini oko 184.000 kompanija.
Cilj te mere je sprečavanje naglog rasta broja infekcija virusom korona tokom sezone praznika i hladnijih meseci, rekao je De Blazio.
Vakcinacija je i do sada bila obavezna za zaposlene u bolnicama i domovima za stare, kao i za nastavnike, policajce i vatrogasce. Prošle nedelje je objavljeno uvođenje obavezne vakcinacije za zaposlene u privatnim i verskim školama.
 
Gradske vlasti su odlučile da uvedu obaveznu vakcinaciju za radnike u privatnom sektoru, iako su savezni sudovi privremeno blokirali pokušaj predsednika SAD Džozefa Bajdena da uvede tu meru na državnom nivou za veće kompanije.
 
De Blazio je rekao da očekuje da obavezna vakcinacija ostane na snazi, uprkos eventualnim osporavanjima te mere pred sudom.
 
Prema novim pravilima u Njujorku, stariji od 12 godina neće moći da uđu u restorane, prostore za zabavu i fitnes centre bez primljene dve doze antikovid vakcine, dok je trenutno potrebna najmanje jedna doza.
 
Jedna doza će ostati uslov za decu uzrasta od pet do 11 godina, koja nisu obuhvaćena novim pravilima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet