Bajden upozorio da će Rusija biti pod sankcijama ako interveniše u Ukrajini

Američki predsednik Džozef Bajden upozorio je danas ruskog kolegu Vladimira Putina da će Rusiji biti uvedene "oštre sankcije, uključujući i ekonomske" u slučaju "vojne eskalacije" u Ukrajini.
To je saopštila Bela kuća.
Bajden je izrazio duboku zabrinutost SAD i njenih saveznika zbog povećanja broja ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom.
Dodaje se da su Bajden i Putin razgovarali i o sajber bezbednosti i regionalnim temama, kao što je Iran.
 
Kako su javile ruske agencije, video sastanak je trajao oko dva sata.
 
Bela kuća je navela da će Bajden posle sastanka sa Putinom imati telefonske razgovore sa liderima Francuske, Nemačke, Italije i Velike Britanije.
  • Saša

    07.12.2021 22:45
    ?
    Ne znam da li je deda Džoe to primetio, ali Rusija je već godinama pod sankcijama. Verujem da je sledeća etapa ruske sankcije zapadu - gas i nafta odoše komplet Kinezima i Indijcima, nema drveta, žita i uranijuma za Zapadnu Evropu... A probajte da ih vojno napadnete. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.