Taksi udruženje u Parizu suspendovalo 37 Tesli posle nesreće

Pariska taksi kompanija G7 suspendovala je svoju flotu od 37 automobila Tesla Model 3 nakon što je jedno vozilo iz udruženja G7 izgubilo kontrolu zbog tehničkog kvara i izazvalo nesreću.
Zamenik izvršnog direktora G7 Žan Rikordel rekao je Rojtersu da je taksista, koji je bio van dužnosti u vreme incidenta, u subotu vodio svoju porodicu u restoran u Tesli Modelu 3 kada je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kombi.
Vozač se potom sudario sa biciklistom pre nego što je nastavio niz ulicu i pokosio još dva pešaka na raskrsnici.
 
U nesreći u kojoj je učestvovao taksi Tesla Model 3 u Parizu poginula je jedna osoba koju je udario automobil, izjavila su za Rojters dva izvora bliska policijskoj istrazi.
 
Još 20 ljudi na licu mesta je povređeno, rekao je jedan od izvora blizak istrazi, dodajući da su tri osobe u teškom stanju.
 
Gradonačelnik 13. arondismana Pariza Žerom Kume kaže da je nesreću izazvao tehnički kvar vozila, dok Tesla čvrsto stoji pri stavu da je odgovoran vozač.

Teme

Tesla

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.