Malta legalizovala ograničeno gajenje i posedovanje marihuane punoletnima

Malta je legalizovala posedovanje i uzgoj kanabisa za ličnu upotrebu odraslim osobama i najavila osnivanje agencije koja će regulisati upotrebu.
Malta legalizovala ograničeno gajenje i posedovanje marihuane punoletnima
Foto: Pixabay
Prema novom zakonskom paketu, stariji od 18 godina mogu da imaju do sedam grama kanabisa i da gaje najviše četiri biljke.
Uzgajivači za ličnu upotrebu mogu da skladište do 50 grama sušene marihuane.
Konzumiranje kanabisa u javnosti ili u prisustvu maloletnika ostaje zabranjeno i podleže novčanim kaznama.
 
Novi propisi će omogućiti osnivanje neprofitnih klubova koji će moći da distribuiraju kanabis i seme biljaka svojim članovima. Najavljeno je i osnivanje agencije koja će sa vladom raditi na nacionalnoj politici koja reguliše upotrebu kanabisa.
 
Ministar koji je predložio zakon, Oven Bonići rekao je da je cilj zakona "prestanak tretiranja ljudi koji nisu kriminalci kao kriminalaca", stvaranje regulatornog sistema i "zaštita maloletnika i društva u celini".
 
Zakon, koji formalno treba da potpiše predsednik, nije usvojen jednoglasno, a opoziciona Nacionalistička partija je tvrdila da bi on povećao zloupotrebu droga na Malti.
  • Miloš iz Zemuna

    15.12.2021 21:59
    raj
    Obećana zemlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.