Ranko Krivokapić: Evropa je ovde ostavila pse rata da nam vrate demokratiju

Nekadašnji predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić rekao je da na skup u Beograd nije došao zbog pomirenja, već zbog nastavka borbe protiv onih koji su izgubili sve ratove a ipak vladaju.
Ranko Krivokapić: Evropa je ovde ostavila pse rata da nam vrate demokratiju
Foto: FoNet
"Evropa je ovde ostavila pse rata da nam vrate demokratiju. Ubice evropske ideje i demokratije su sada partneri sa Briselom. To su dijagnoze sa kojima se ne možemo lečiti", kazao je Krivokapić koji učestvuje na Forumu za tranzicionu pravdu u Beogradu.

On je ocenio da se svi nacionalisti obračunavaju sa jugoslovenstvom, ali sa kulturološkog a ne političkog aspekta.

"A nije postojao bolji ekonomski-socijalni period u životu svih južnoslovenskih naroda, nego iz vremena druge Jugoslavije. Zato treba da se vratimo jugoslovenskim dostignućima koja smo imali, kako bismo mladima lakše objasnili kakvim vrednostima treba težiti", rekao je Krivokapić.
 
Prema njegovim rečima, oni koji su odrastali u Jugoslaviji su odgojeni u superiornoj kulturi, u odnosu na kulturu u kojoj deca odrastaju nakon raspada Jugoslavije.
 
"Naša deca su, nažalost, školovana na Pinku, na Zadrugama… Duše naše dece se truju, istorija kod nas ide unazad. Ali, snaga liderstva to može da menja", naveo je Krivokapić.
  • Xexe

    19.12.2021 08:50
    Reče čovek koji je deo Đukanovićeve vlasti bio 20 godina.
    A zna se kako je Đuki osvajao Dubrovnik, bio je premijer 1991.
  • Grubach

    19.12.2021 07:56
    April
    Izadji na izbore i glasaj protiv pasa rata!
  • Vuke

    19.12.2021 07:13
    Dal je ovaj normalan. Ideja jugoslovenstva?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet