Uhvaćen jedan od najtraženijih serijskih begunaca - iskakao iz voza u pokretu, prerušavao se...

Italijanski osuđenik Gracijano Mezina, poznat po serijskim i spektakularnim bekstvima, svrstan među osam najopasnijih prestupnika u Italiji, uhapšen je u svom rodnom mestu na Sardiniji.
Mezina (79) treba da služi kaznu od 24 godine zatvora zbog međunarodne trgovine drogom, navela je policija i dodala da ga je pronašla u planinskom selu Dezulo na ostrvu Sardiniji, gde je kao dete živeo u porodici sa 11 dece.
Osuđenik, koji je proveo više od 40 godina u zatvoru zbog pokušaja ubistva i otmice, dospeo je na naslovne strane italijanskih medija, pošto je jednom pobegao tokom transfera u drugi zatvor iskakanjem iz voza u pokretu.
Kako navede mediji, jednom se prerušio u sveštenika, a 1970. godine je obukao žensku odeću da bi išao na fudbalsku utakmicu svog omiljenog kluba.
 
Mezina je kasnije dobio status "pokajnika" jer je odigrao ključnu ulogu u oslobađanju jednog otetog deteta. Tadašnji predsednik Italije ga je pomilovao.
 
Jedno vreme je radio kao turistički vodič, ali je 2013. ponovo uhapšen jer je formirao međunarodnu mrežu trgovaca drogom, što je dovelo do opoziva njegovog pomilovanja.
 
Kada ga je policija pitala zašto je ponovo pobegao, Mezina je odgovorio da je previše dugo boravio po kaznenim ustanovama i da ga plaši pomisao da umre u zatvoru.
  • branislav

    19.12.2021 18:24
    Dvojnik
    Zar vam ne liči na Putina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.