Radnica Amazona htela da se sakrije od tornada, šef joj rekao da će dobiti otkaz

Dostavljačici kompanije Amazon u Sjedinjenim Američkim Državama je zaprećeno da će dobiti otkaz ako odbije da obavi dostavu, uprkos tome što je objavljeno upozorenje na tornado.
Prema njenim navodima, to se desilo u gradu Edvardsvil, koji se nalazi u saveznoj državi Ilinois, u kojem je prošle nedelje poginulo šest Amazonovih radnika. Oni su bili u magacinu u trenutku udara tornada.
Radnica je 80 minuta pre udara tornada poslala poruku nadređenom ukazavši da se gubi radioveza. Blumbergu je ustupila iskrinšotove tekstualne komunikacije s nadređenim. Izvor blizak Blumbergu je potvrdio autentičnost ove komunikacije.
Rečeno joj je da "samo nastavi da vozi" dodavši da samo Amazon može upozoriti na opasnost. Radnica je pola sata kasnije poslala poruku istakavši da je čula upozorenja na tornado. Odgovoreno joj je da samo nastavi da radi. Nešto kasnije joj je rečeno da se nakratko sakrije u sklonište. Poručeno joj je da tu bude "15-20 minuta pa da uobičajno radi".
 
Dostavljačica je odgovorila da će se zbog svoje sigurnosti vratiti u prostorije kompanije naglasivši da se nigde u blizini ne nalazi sklonište.
 
"Ako tako odlučiš, onda je to isključivo tvoj izbor. Mogu ti reći da se to neće tumačiti kao stvar tvoje sigurnosti. Najsigurnije je da budeš tamo gde se već nalaziš. Ako se vratiš s paketima, onda će to biti shvaćeno kao da odbijaš da voziš. To će ultimativno značiti da ćeš sutra ujutro ostati bez posla", naveo je nadređeni.
 
Međutim, ubrzo je istakao da pronađe sklonište, jer je tornado udario u Amazonovo sklonište.
 
Portparol ove kompanije je izjavio da nadređeni nije poštovao protokol o sigurnosti. Naglasio je da je morao da sugeriše da odmah nađe sklonište.
  • dule

    19.12.2021 12:05

    Burić
    19.12.2021 • 11:13
    5G
    Da nije slučajno nadređeni iz srbije ?!


    Gluposti. Amazon je poznat po tome da su djubre od firme. To ti je druze 100% americki nacin poslovanja sa lose placenim radnicima. Tu su cak i malo gori od nas.
  • Burić

    19.12.2021 11:13
    5G
    Da nije slučajno nadređeni iz srbije ?!
  • Naravno

    19.12.2021 11:01
    A posle palica pa bi nadredjeni razumeo sta znaci ljudski zivot.
    Imali smo mi jednog takvog oficira u vojsci...... Sav je bio pametan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet