Od danas za ulazak u Austriju važi "2G plus" pravilo ili obavezna buster doza

U Austriji je od ponoći na snazi novi režim ulaska u zemlju, prema kom, bez karantina, mogu ući samo oni koji ispunjavaju takozvano "2G plus" pravilo ili su primili buster dozu.
Prema novoj uredbi u zemlju mogu da uđu samo osobe koje imaju sertifikat o vakcinaciji ili izlečenju od kovida, ali uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata.
Oni koji su primili buster dozu vakcine protiv koronavirusa oslobođeni su testiranja PCR testom.
Ko u Austriju ulazi bez PCR testa, a nije primio buster dozu, moraće u desetodnevni karantin.
 
Karantin se može prekinuti tek nakon pet dana izolacije negativnim PCR testom urađenim u Austriji.
 
Uz to, oni koji ne ispunjavaju uslove za ulazak u zemlju bez karantina, moraju se elektronski registrovati uoči putovanja. Od te mere oslobođene su samo trudnice i osobe koje iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisane, a za to moraju posedovati lekarski atest.
 
Takođe postoje i specijalna pravila za decu.
 
Naime, deca ispod 12 godina izuzeta su od tih mera, i ona moraju u karantin i da se registruju elektronski ako odrasla osoba sa kojom putuju mora u izolaciju.
 
Takođe, postoji i izuzetak za prekograničnu radnu snagu za koju važi i dalje "3G" pravilo, pri čemu u zemlju mogu ući samo vakcinisani, izlečeni ili negativno testirani.
  • Bojan

    20.12.2021 21:48
    2gplus
    A gde u karantin

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet