Zaev zvanično podneo ostavku

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev podneo je danas ostavku na tu funkciju, koju bi Sobranje trebalo da prihvati na sednici koja je zaskazana za sutra, ali još nije izvesno da li će biti održana.
Zaev zvanično podneo ostavku
Foto: Pixabay
Zaev je ostavku najavio nakon što je njegova partija u oktobru izgubila lokalne izbore, a krajem novembra njegove socijaldemokrate prihvatili su ostavku koju je podneo na stranačke funkcije.
U pismenoj ostavci koju je dostavio predsedniku Sobranja Taljatu Džaferiju Zaev je naveo da je neće naknadno usmeno obrazlagati i istakao da je rezultat lokalnih izbora imao političku težinu.
"Zbog politike u koju verujem, u takvim uslovima bilo bi politički neodgovorno i neopravdano da nastavim da vodim vladu evroatlantskim putem. Mislim da će drugi premijer iz redova SDSM to moći da postigne na bolji način", naveo je Zaev u ostavci, prenosi Plus info.
 
U skladu sa Ustavom, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski je dužan da u roku od deset dana poveri mandat stranci ili koaliciji koja ima većinu u Skupštini, a mandatar u roku od 20 dana podnosi Sobranju program i predlaže sastav Vlade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet