U Švajcarskoj otkriveno 8.000 lažnih potvrda o vakcinaciji

Više od 8.000 krivotvorenih potvrda o vakcinaciji izdato je u švajcarskom kantonu Sent Galen, saopštio je regionalni zvaničnik.
U Švajcarskoj otkriveno 8.000 lažnih potvrda o vakcinaciji
Foto: 021.rs

Istraživanja su sada usmerena na grupu zaposlenih koji rade u privatnom centru za testiranje, jer im je njihov rad omogućio pristup nacionalnom sistemu za izdavanje potvrda o vakcinaciji.

Osumnjičeni će morati da plate određenu sumu ili im preti kazna zatvora do pet godina.
Oni koji su platili velike iznose za lažne potvrde o vakcinaciji, takođe su dobili kazne ili su morali da plate određeni iznos, navode iz kantonalne uprave.
 
Sa stopom vakcinisanih od oko 61 odsto stanovništva, Sent Gallen je jedan od najslabijih švajcarskih kantona.
 
U celoj Švicarskoj je vakcinisano gotovo 67 odsto.
  • @Banderaš

    24.12.2021 17:53
    Ma nemoj, Balkanci samostalno upropastili Švajcarsku?
  • Banderaš

    24.12.2021 11:30
    Balkanski ološ
    Švajcarska je bila predivna zemlja,raj na zemlji sa divnim,plemenitim,tihim,obrazovanim ljudima sa srcem za sve oko sebe,a onda su devedesetih godina nagrnule balkanske izbeglice iz srbije i bosne i sve je krenulo po zlu,krađe,prevare,obmane,falsifikati,lažni invalidi,foliranti,neradnici i manipulatori siledžije i dileri i danas ta prelepa drzava nije ni nalik onom raju i blagostanju što je bila pre dolaska ološa iz srbije i bosne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.