Najveći broj novih slučajeva korone u Kini u poslednja četiri meseca

U Kini je danas zabeleženo 140 novih slučajeva zaraze koronavirusom i to je najveći broj inficiranih u toj zemlji u poslednja četiri meseca.
Najveći broj novih slučajeva korone u Kini u poslednja četiri meseca
Foto: Pixabay
Nacionalna zdravstvena komisija saopštila je da je da od 140 novih infekcija, 87 preneto lokalno, dok je u petak bilo 55 zaraženih koronavirusom.
Najveći broj zaraženih registrovan je u Sijanu, u severozapadnoj provinciji Šansi gde je 13 miliona stanovnika od četvrtka u karantinu.
Kina je u stanju pripravnosti dok se priprema da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara koje počinju u februaru.
 
Ta zemlja je smanjila broj zaraženih na minimum zahvaljujući merama koje uključuju ograničena kretanja i duge karantine. Međutim, poslednjih nedelja u Kini se povećava broj inficiranih.
 
Karantin uveden u Sijanu podrazumeva da samo jedan član domaćinstva može svaki drugi dan da izadje i kupi osnovne namirnice. Građani moraju da dobiju specijalnu dozvolu od poslodavca ili lokalnih vlasti ukoliko treba da napuste grad.
  • Milan Antonijević

    25.12.2021 12:41
    I u Kini ima puno slučajeva sigurno samo se o tome ne piše, nije moguće da je epidemija negde blaga a negde jaka, zatvaranje je samo odlaganje rast slučajeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.