FOTO: Eplov novi kampus kao svemirski brod

Vlasti kalifornijskog gradića Kupertina objavile su najnovije nacrte projekta sedišta kompanije Epl, najvrednije firme na svetu, koje bi trebalo da bude sagrađeno do 2015. godine.

Vlasti kalifornijskog gradića Kupertina objavile su najnovije nacrte projekta sedišta kompanije Epl, najvrednije firme na svetu, koje bi trebalo da bude sagrađeno do 2015. godine.

Vlasti Kupertina kažu da pre odobrenja projekta moraju da razmotre ekološki uticaj koji će imati "Epl kampus 2", kako mu je zvaničan naziv, mada je u javnosti već kršten imenima "Leteći tanjir" i "Svemirski brod" zbog karakterističnog izgleda. Veruje se da problema neće biti, jer ko bi pri zdravoj svesti u svom gradu rekao ne ovakvom čudu kompanije koja ima više novca nego cela vlada Sjedinjenih Država?

- Nema šanse da odbijemo - izjavio je Gilbert Vong, gradonačelnik Kupertina, posle sastanka sa šefom Epla Stivom Džobsom.

 

Evo kako će u brojkama izgledati Eplov "Leteći tanjir":

kampus će se prostirati na više od 700.000 kvadrata,
imaće više od 260.000 kvadrata poslovnog prostora (kao tri "Delta sitija"),
auditorijum za Eplove promocije moći će da ugosti 1.000 ljudi,
istraživački centar će se prostirati na 28.000 kvadratnih metara,
biće dom za 12.000 zaposlenih.

 

  • Scotch Bonnet

    15.08.2011 11:17
    Arhitekta?
    Zgrada onakva, zgrada takva a Lorda Fostera niko ne pominje kao glavnog arhitektu bez kojeg ne bi ni bilo ove zgrade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet