Hrvatska: Ocu 30 godina zatvora za pokušaj ubistva četvoro dece

Hrvatski vrhovni sud potvrdio je presudu zadarskog Županijskog suda koji je 55-godišnjaka osudio na 30 godina zatvora i psihijatrijsko lečenje zbog četiri teška pokušaja ubistva.
Hrvatska: Ocu 30 godina zatvora za pokušaj ubistva četvoro dece
Foto: Pixabay
Muškarac je 28. februara 2019. sa prvog sprata zgrade u Pagu bacio svoje četvoro maloletne dece sa visine od oko pet metara.
Presuda je pravosnažna i osuđeni nema pravo žalbe.
U saopštenju Vrhovnog suda se navodi da je u trećem stepenu ova pravosudna institucija odbila žalbu optuženog kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu donetu 11. maja ove godine.
 
Navodi se da je presuda pravosnažna i da je njome optuženi osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 30 godina.
 
Muškarac je osuđen zbog pokušaja teškog ubistva svoje četvoro dece starosti tri, pet, sedam i osam godina. On je u jutarnjim satim uzeo jedno po jedno dete iz kreveta i bacio ih sa terase ispred ulaza u zgradu sa visine od gotovo pet metara na betonsku ploču.
 
Deca su pritom zadobila povrede, od kojih jedno teške i po život opasne, a jedno teške.
 
Smrt dece izbegnuta je samo sticajem okolnosti, navodi se u presudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet