VIDEO: Bik ubio muškarca u koridi

Jedan 30-godišnji muškarac preminuo je od povreda koje mu je rogovima naneo bik, tokom trke bikova u areni u gradu Ksativa na istoku Španije.

Jedan 30-godišnji muškarac preminuo je od povreda koje mu je rogovima naneo bik, tokom trke bikova u areni u gradu Ksativa na istoku Španije.

Prema rečima svedoka, žrtva je bila pod uticajem alkohola i nije delovalo da je sposoban da izađe u arenu, a organizatori su bezuspešno pokušavali da ga udalje. Bik nazvan Maus (Miš) napao je muškarca i naneo mu teške povrede, od kojih je on kasnije preminuo u bolnici. Snimci postavljeni na Internet pokazuju "Miša" kako juri svoju žrtvu, a zatim je probada rogovima. Muškarac je najpre pokušao da ustane, ali je zatim, bez svesti, pao na zemlju.

Bik je težak oko pola tone i od ranije je poznat kao opasna životinja, jer je već ubio dvoje ljudi.

U trkama bikova, izuzetno opasnoj praksi u Španiji, učestvuje više ovih životinja koje trče ili ulicama ili u areni, a ljudi trče ka njima kako bi iskusili koliko mogu da im se približe, a da ne budu povređeni. Najpoznatija trka bikova održava se u julu u španskom gradu Pamploni, ali se organizuju i u drugim delovima zemlje.
Početkom avgusta, 74-godišnji muškarac, postao je treća žrtva u trci bikova za deset dana, pošto ga je jedna od ovih životinja na smrt izbola u malom gradu Lodoza na severu Španije.

  • Ja

    15.08.2011 18:48
    I treba
    tako i treba koji ga k***c tamo terao.
  • Y

    15.08.2011 18:19
    EU...
    ...donosi neverovatne zakone - tipa: da Česi ne smeju da proizvode jednu vrstu sira koju su proizvodili vekovima (i nikada nikom ko ga je jeo nije ništa falilo); da kao država ne smete proizvesti više grožđa nego nego što vam propiše Parlament EU; o LGBT populaciji da i ne govorim; pa o zaštiti životinja... u koju očito ne spadaju bikovi, i u kojem je jedan varvarski španski običaj "propušten". RADUJEM SE ISKRENO kada naiđem na vest da je neki debilni egzibicionista (tipa pikador, matador toreador), ili kakav ekstra-debilni "adrenalinski" turista nastradao na rogovima iste te, u suštini, neagresivne životinje... čak i ako je porcija "belih bubrega" u okolnim restoranima time značajno manja.
  • vegan

    15.08.2011 15:21
    Pravda za bika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet