Počinje suđenje pljačkašima koji su iz muzeja ukrali nakit vredan 113 miliona evra

Sud u Drezdenu je saopštio da će 28. januara početi suđenje šestorici nemačkih državljana optuženih da su iz muzeja u tom gradu ukrali nakit iz 18. veka, vredan više od 113 miliona evra.
Počinje suđenje pljačkašima koji su iz muzeja ukrali nakit vredan 113 miliona evra
Foto: Pixabay

Muškarci stari između 22 i 28 godina se terete da su u novembru 2019. provalili u muzej Zeleni trezor i odneli 21 komad nakita sa više od 4.300 dijamanata, osiguranih na 113,8 miliona evra.

Tvrdi se da su prethodno podmetnuli požar, kako bi isključili ulično osvetljenje ispred muzeja i da su zapalili automobil u obližnjoj garaži, pre nego što su pobegli u Berlin.
Ukradeni nakit nije pronađen, a uhapšeni muškarci su odbili da odgovore na optužbe, navodi AP.
 
Zeleni trezor je jedan od najstarijih muzeja na svetu. Osnovan je 1713. godine i sadrži blago saksonskog kneza Avgusta Jakog, koje čini oko 4.000 predmeta od zlata, dragog kamenja i drugih materijala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet