Dan rođenja Njegoša ubuduće praznik u Crnoj Gori

Poslanici u Skupštini Crne Gore izglasali su da dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša, 13. novembar, bude državni praznik.
Skupština Crne Gore usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim i drugim praznicima koji su podneli poslanici Demokratske Crne Gore, na čijem je čelu Aleksa Bečić.
Glasala su 72 poslanika, 69 je bilo za, tri poslanika Bošnjačke stranke bila su protiv, a nije bilo uzdržanih, prenose Vijesti.
Kako su navele demokrate u predlogu, 13. novembar bi se obeležavao održavanjem kulturnih manifestacija posvećenih Njegoševom liku i delu.
 
Poslanik demokrata Vladimir Martinović poručio je tokom rasprave da izmenama zakona Njegoš konačno dobija status kakav je odavno trebalo da ima i da bi ta tačka trebalo da ujedini sve poslanike.
  • Stefan

    30.12.2021 12:03
    jooooj
    Pravo je da jedan pravi Srbin dobije i takvo nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.