Francuska skratila period izolacije sa 10 na sedam dana

Obavezan period izolacije u Francuskoj za osobe zaražene koronavirusom, koje su u potpunosti vakcinisane, biće skraćen sa 10 dana na sedam dana, saopštio je ministar zdravlja Olivije Veran.
Francuska skratila period izolacije sa 10 na sedam dana
Foto: Pixabay

Kako prenosi Rojters, francuske vlasti prate druge zemlje, koje su ranije ove nedelje skratile obavezan period izolacije, poput Sjedinjenih Američkih Država.

"Izolacija bi mogla da bude ukinuta i posle pet dana u slučaju negativnog testa. Oni koji nisu vakcinisani moraće da se samoizoluju na 10 dana, uz mogućnost da izađu iz izolacije posle sedam dana pod istim uslovima", rekao je ministar Veran za francuski "Žurnal di Dimanš".

Takođe je rekao da je novi omikron soj korona virusa previše zarazan, da bi se zaustavilo njegovo širenje, osim ako se ponovo ne uvede "strogi lokdaun".
 
"Ostaćemo na oprezu do kraja januara", rekao je Veran i dodao da bi trenutni rast epidemije uzrokovan omirkon sojem mogao da bude poslednji.
 
Predsednik Emanuel Makron u svom novogodišnjem obraćanju rekao je da će narednih nekoliko nedelja biti teško, ali u zemlji nije uveo nove restriktivne mere za obuzdavanje virusa. Prema zvaničnim podacima objavljenim u subotu, Francuska je postala šesta zemlja na svetu koja je prijavila više od 10 miliona zaraženih kovidom 19 od početka pandemije.
 
Francuske zdravstvene vlasti u subotu su registrovale novih 219.126 slučajeva, što je četvrti dan zaredom da je u toj zemlji registrovano više od 200.000 slučajeva novozaraženih, navodi Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.