SAD uvele sankcije Dodiku zbog povezanosti sa korupcijom

SAD su danas uvele sankcije srpskom članu Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji iz Banjaluke, zbog povezanosti sa njim.
SAD uvele sankcije Dodiku zbog povezanosti sa korupcijom
Foto: Pixabay

Dodik i Alternativna televizija od danas se nalaze na proširenoj "crnoj listi", na kojoj su osobe i entiteti čije se radnje dovode u vezu s korupcijom širom sveta, navodi portal Kliks.

Ministarstvo finansija SAD nije objavilo više detalja u vezi sa sankcijama, ali se očekuje da određene informacije uskoro budu objavljene.

Zvaničnici SAD su duže vremena najavljivali da su sankcije za brojne pojedince u BiH već "na stolu".
 
O mogućnosti uvođenja sankcija firmama i pojedincima u BiH govorio je i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar tokom posete toj zemlji početkom novembra.
  • Branko NS

    05.01.2022 20:29
    Živeli
    Toliko sam se najedio da ću sad da popijem jednu ladnu koja kolu
  • Hibridna diktatura

    05.01.2022 19:14
    Aleluja.
  • Vlada

    05.01.2022 18:21
    Packe
    Vidis sta se desi kada nisi dobar i poslusan kao zapadni pajac Vucic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.