SZO: Rekordni brojevi zaraženih zbog omikrona

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je zabeleženo rekordnih 9,5 miliona slučajeva kovida-19 širom sveta tokom prošle nedelje.
SZO: Rekordni brojevi zaraženih zbog omikrona
Foto: Pixabay

SZO izdaje informaciju uz napomenu da je povećanje nedeljnog broja infekcija od 71 odsto došlo zbog "cunamija" omikron soja.

"Prošle nedelje je prijavljen najveći broj slučajeva zaraze kovidom-19 od početka pandemije", rekao je danas generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

On je rekao da je SZO sigurna da je broj novozaraženih veći jer je tokom praznika smanjen obim testiranja. 
 
Zdravstvena agencija Ujedinjenih nacija, u svom nedeljnom izveštaju o pandemiji, saopštila je da je prošle nedelje ukupno prijavljeno "nešto manje" od 9,5 miliona novih infekcija i više od 41.000 smrtnih slučajeva.
  • Darja

    06.01.2022 20:08
    Briga szo
    A, gde je tolika briga za ostala oboljenja, narocito pivecanje kancera posle bimbardovanja Srbije?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet