Portugal: Đaci od ponedeljka u školama, u klubove s negativnim testom

Portugal će od sledeće nedelje omogućiti učenicima da se vrate u školu.
Portugal: Đaci od ponedeljka u školama, u klubove s negativnim testom
Foto: 021.rs

Takođe je saopšteno i da će noćni klubovi i barovi ponovo biti otvoreni od 14. januara uprkos rekordnom porastu slučajeva kovida-19, ali i znatno manjem broju prijema obolelih u bolnice.

"Očigledno je da je varijanta omikron manje opasna... vakcinacija je efikasna", izjavio je portugalski premijer Antonio Kosta na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

"Zbog toga imamo mnogo manji broj hospitalizacija, manje ljudi na intenzivnoj nezi i preminulih", dodao je on.
 
Od ponedeljka samo osobe koje su zaražene korona virusom i oni koji žive sa njima moraju da se izoluju, dok oni koji su primili treću dozu vakcine - ukupno oko tri miliona ljudi, to više ne moraju.
 
Učenici mogu da se vrate u škole u ponedeljak, ali će naredba o radu od kuće, uvedena oko Božića po gregorijanskom kalendaru, ostati na snazi do 14. januara, rekao je Kosta.
 
Noćni klubovi i barovi biće ponovo otvoreni 14. januara, ali će za ulazak u njih biti potreban negativan test.
 
Negativan test moraju i dalje da pokažu svi putnici koji avionom putuju u Portugal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.