Grčkim lekarima privatnicima naređeno da moraju da rade u državnim bolnicama

Grčka vlada je danas izdala naredbu koja će obavezati neke lekare iz privatnog sektora da pomognu državnim zdravstvenim ustanovama tokom novog talasa širenja korona virusa.
Naredba stupa na snagu u sredu i obavezivaće lekare iz privatnog sektora da rade 15 dana za državu.
Ona se odnosi na lekare sa specijalizacijom u oblastima patologije, pulmologije i anesteziologije u četiri regiona na severu Grčke, gde državne bolnice nemaju dovoljno osoblja.
Stručnjaci krive omikron soj za ogromno povećanje broja novih infekcija, osmostruko od sredine decembra.
 
Broj novozaraženih u Grčkoj dostigao je rekordne nivoe u poslednjih deset dana i povećao pritisak na javne zdravstvene ustanove.
  • /

    08.01.2022 11:45
    /
    a u smrdiji obratno i bez korone.
    drzavne bolnice za privatne lekare
  • 9

    08.01.2022 01:18
    Ko sa farmaceutom
    tikve sadi o glavu mu se razbijaju.
  • dnjaspr

    07.01.2022 19:19
    Napise sam sebi bolovanje i ne mora da radi kad ga zovu. Hoce li dobiti poreske olaksice ili neku drugu vrstu pomoci za to vreme? Nevidjene gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.