Obeležava se Dan Republike srpske: "Slobodarska ideja, njeno rukovodstvo ne želi sukobe"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska "slobodarska ideja", da njeno rukovodstvo ne želi sukobe, te da traži samo ono što joj je Dejtonskim sporazumom dato.
Obeležava se Dan Republike srpske: "Slobodarska ideja, njeno rukovodstvo ne želi sukobe"
Foto: 021.rs

"Sve moje političke odluke usmerene su na Republiku Srpsku", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodao je da Republika Srpska ne prihvata da se "oduzimanjem nadležnosti i imovine Republike Srpske poništava Dejtonski sporazum".

"Bosna i Hercegovina je ozbiljna nevolja, pogotovo za nas", ocenio je on, navodeći da "BiH nema ideju opstanka i da je održava isključivo međunarodni faktor".
 
Dodik je rekao da ne prihvata optužbe o rušenju Dejtonskog sporazuma, jer se, kako je istakao, RS i njeni predstavnici zalažu za poštovanje tog sporazuma i nadležnosti koje joj po Ustavu BiH pripadaju.
 
Prema njegovim rečima, za poštovanje međunarodnog prava zalažu se Kina i Rusija, "što Republika Srpska podržava".
 
On smatra da Srbi u BiH imaju šanse jedino "okupljeni oko Repubilike Srpske", dodavši da je RS do sada uradila i više nego što je mogla u datim okolnostima i da je opstala juprkos svim teškoćama.
 
U Banjaluci je počelo obeležavanje 9. januara, Dana republike, a centralna manifestacija biće svečani defile, koji će se održati sutra na Trgu Krajine.
  • Лиманац

    09.01.2022 09:54
    Живела Српска!
    Живео српски народ преко Дрине!
  • Mile rent-a mozak

    08.01.2022 17:41
    Ne želimo konflikte, ne želimo sukobe i neprijateljstva. Želimo samo da smo na vlasti. I što reče Tusta - " Mi smo ovde samo zbog para".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet