Američki nosač aviona uplovio u Jadransko more

Udarna grupa američkog nosača aviona USS "Hari S. Truman" uplovila je u Jadransko more uz podršku aviona, objavio je danas Klix.ba.
Američki nosač aviona uplovio u Jadransko more
Foto: Pixabay

Kako se navodi, nosivost USS "Hari S. Truman", koji je u sastavu američke 6. flote sa sedištem u Napulju u Italiji, je do 90 aviona i oko 20 helikoptera.

Za sada nije poznato koji je razlog njegove plovidbe po Jadranskom moru.

Američka mornarica (US Navy) saopštila je da je ova grupa brodova uz podršku iz vazduha "planski raspoređena u oblasti operacija američkih pomorskih snaga Evropa-Afrika/SAD radi održavanja stabilnosti i bezbednosti, kao i odbrane interesa SAD i njenih partnera u Evropi i Africi".

  • Миладин Димитријевић

    09.01.2022 11:04
    Убице Индијанаца гледајте свој
    Наши интереси су да Тексас добије своју државу а Индијанцима буде враћено што је украдено, па се не мешамо у туђе двориште.
    Требали да осетите снагу руског оружја да би схватили да нисте више најачи ако сте икад били.Марш из Србије марш са Балкана.
  • Banderaš

    09.01.2022 09:35
    Nesnanje/Nepismenost/lopovluk
    Plakaćemo svi mi za koju godinu za Amerikancima i evropom kada nam kinezi budu naplaćivali svoju "brasku pomoć",auto puteve,fabrike,kanalizaciju koju nam grade,a mi nemamo pare da im platimo.
  • Miloš iz Zemuna

    09.01.2022 08:24
    Američke kukavice. Imaju sreće što neko poput Staljina ne dođe na vlast u Rusiji. I onda eto novog SSSRa pa onda dalje ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.