Australijski premijer ćuti o Đokoviću, istraga o srpskom teniseru u Španiji

I dalje se čeka odluka o sudbini Novaka Đokovića u Australiji.
Premijer Skot Morison održao je vanredno obraćanje medijima i svi su očekivali da govori o Đokovićevoj situaciji, ali se to nije desilo.
Sve vreme je pričao o epidemijskoj situaciji u zemlji, novim merama zaštite i vakcinaciji, a kada je upitan o srpskom teniseru, dao je kratak odgovor:
"Osvrnuo bih se na nedavno saopštenje gospodina Hoka - od tada se ništa nije promenilo. U pitanju su individualna ovlašćenja koja ima ministar i koje može da iskoristi ministar Hok, a ja u ovom trenutku ne želim više da komentarišem", istakao je Morison.
 
Đoković se nalazi pod istragom graničnih vlasti zbog proceduralnih grešaka prilikom dolaska u zemlju, odnosno nejasnoća u medicinskoj i putnoj dokumentaciji. Mediji su preneli i da mu, u slučaju da se potvrdi krivica, preti do pet godina zatvora.
 
Srpski igrač je u sredu, opširnim saopštenjem, demantovao dezinformacije u medijima povodom aktivnosti u prethodnih mesec dana.
 
Osim u Australiji, istraga se vodi i u Španiji, gde policija istražuje boravak srpskog tenisera u toj zemlji od 31. decembra do 3. januara, prenose španski mediji. 
 
Kako se navodi, policija je od Vlade Španije dobila nalog da istraži kako je Đoković ušao u tu državu. On je u tom periodu bio u Marbelji, odakle je otišao za Dubai, a zatim i u Melburn.
 
U Španiju trenutno mogu da uđu samo državljani Srbije koji su vakcinisani, pa Španci moraju da istraže kako je onda Novak ušao u tu zemlju, preneo je španski radio Kadena Kope.
 
Takođe, u Španiju može da uđe i neko ko ima medicinsko izuzeće i sada će Španci istražiti da li ga je Đoković dobio.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • @turnir

    13.01.2022 11:26
    Moralo je da se odrzi jer mora zivot da se odrzava. Prestanite da verujete kako ce nas korona sve pobiti kada ljudi umiru u mnogo vecem broju od drugih bolesti.
  • Shmu

    13.01.2022 11:21
    Avaj
    Tamo su na snazi drakonske epidemioloske mere. Policija hapsi one koji nece da stave masku. Bukvalno terorisu narod, ako pusis u parku, na trenutak nemas masku, sledece na podu lezis dok ti stavljaju lisice, vakcinisan ali nije ni bitno,to ih i ne zanima...On se nasao u sred haosa tamo, narod je tamo pred pucanjem, i zato ima moju podrsku a ne zato sto je srbin, tim pre
  • Zamenik zamenika

    13.01.2022 10:08
    Australiance najviše muči i Novakron.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet