Period izolacije u Velikoj Britaniji posle pozitivnog testa na kovid biće skraćen na pet dana

Ministar zdravlja Velike Britanije Said Džavid najavio je danas da će period izolacije posle pozitivnog testa na korona virus biti skraćen na samo pet dana počev od sledećeg ponedeljka.
Period izolacije u Velikoj Britaniji posle pozitivnog testa na kovid biće skraćen na pet dana
Foto: Pixabay
Razlog za to je kako bi se zaposleni brže vratili na posao.
Džavid je rekao da će i dalje morati da imaju negativan test u poslednja dva dana izolacije, prenosi Politiko.
Odluka je doneta pošto je u decembru 12.986 pacijenata čekalo na pomoć duže od 12 sati.
 
Džavid je naveo da je 79 odsto punoletnih Britanaca primilo buster dozu vakcine, a u uzrastnoj grupi starijih od 50 godina više od 91 odsto. Po glavi stanovnika, Velika Britanija ima najveći broj ljudi koji su primili buster dozu u grupi velikih zemalja, rekao je Džavid.
 
Engleska je ovom odlukom samo sledila SAD, Grčku i Francusku, koje su nešto ranije smanjile period izolacije na pet dana, pod uslovom da imaju negativan test i bez simptoma.
  • Deks

    14.01.2022 16:30
    Ne baš sasvim. Ministar Džavid po pitanu pandemije Covid-a ima ingerencije samo u Engleskoj ali ne i u ostalim sastavnim delovima Velike Britanije - Velsu i Škotskoj. Dakle ova vest se odnosi samo na Englesku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.