Status izlečenih od kovida u Nemačkoj od sada važi samo tri meseca

Nemački institut Robert Koh skratio je rok važenja potvrde izlečenima od korona virusa tako da će od sada potvrda, kojom se ispunjava "2G" pravilo, važiti samo tri meseca.
Status izlečenih od kovida u Nemačkoj od sada važi samo tri meseca
Foto: Pixabay

Ta potvrda je do sada važila šest meseci.

Inače, status izlečenog osobe mogu dobiti tek 28 dana posle infekcije, tako da efektivno status ozdravljenih važi svega 62 dana.

Ova mera je stupila na snagu u subotu, bez najave je sprovedena i tek danas saopštena, tako da brojni Nemci sada moraju da se informišu o ispunjavanju "2G" statusa.
 
Naime, za ulazak na brojna mesta primenjuje se "2G" pravilo, a to znači da osoba mora imati sertifikat o vakcinaciji ili izlečenju od kovida-19.
  • Letelica

    17.01.2022 23:25
    2G+
    U Nemackoj vazi pravilo 2G+ sto znaci ili 3 vakcine ili 2 uz test. Omikron jeste da napada sve al i dalje vazi da su teski slucajevi nevakcinisani.
  • Mirjana

    17.01.2022 18:02
    Pošto omicron nema stručno ime daću mu ja kao medicinski radnik(B. JAF. 12/2021) od omicrona obolevaju svi i vakcinisani, nevakcinisani, izlečeni. Još uvek nema tačne informacije koliko se postojeće vakcine koje sadrže 4soja efikasne protiv omicorna soja, ono što uliva nadu da će preći iz epidemije u endemiju je to što omicron daje lakšu kliničku sliku kod 98% ljudi.
  • Tulipan

    17.01.2022 17:42
    Hm,Tanjug javlja.Brnabićkin pristrasan medij.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.