Australijski sud sutra iznosi razloge zbog kojih je odbio Đokovićevu žalbu

Federalni sud Australije saopštio je da će u četvrtak objaviti razloge za odbacivanje žalbe Novaka Đokovića na ukidanje vize.
Portparol suda je rekao da će razloge za ukidanje vize na sudu pročitati glavni sudija Džejms Alsop.
Iznošenje razloga zakazano je za sutra u 6:15 časova po centralnoevropskom vremenu, prenosi Rojters.
 
Sve najvažnije vesti o deportaciji Novaka Đokovića pratite na OVOM LINKU.
  • Sloboda izbora

    19.01.2022 13:28
    Pojavilo se danas na mrezama recenica Lojda zastupnika vlade Australije sa sudjenja, koja kaze. Pazite sad " Razlog za oduzimanje vize Djokovicu je jer predstavlja opasnost za Australiju jer je postao "ikona za slobodu izbora". Toliko je ta recenica sa suda danas komentarisana u svetu da je to neverovatno, sa svih strana se javljaju i pljuju Vladu Australije zbog te recenice njihovog zastupnika na sudu. Zamislite javno na sudu su izjavili da je "sloboda izbora" problem ?
  • Jovan

    19.01.2022 10:35
    Zanimljivo
    Baš me zanima šta će reći. Ono što su mediji slabo ili uopšte ne preneli je da je razlog zbog kojih mu je ministar ukinuo vizu taj što bi kao prominentna nevakcinisana ličnost navodno mogao uticati na smanjenje volje za vakcinacijom i time što je kršenjem samoizolacije u decembru dao loš primer za nepoštovanje mera. Ministar nije, kao što strani mediji insistriaju, rekao da nije imao validan razlog za medicinsko izuzeće. Tako da me zanima šta će sud presuditi. Moja pretpostavka je samo da će suštinski reći da je ministrovo diskreciono pravo da ukine vizu i da je prag za to šta je "nerazumna odluka" prosto jako visok i da Đokovićevi advokati nisu pokazali da je odluka nerazumna. Ne očekujem da će dati mišljenje o samom rezonu koji je ministar izneo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet