Bela kuća: Oštro reagujemo ukoliko Rusija pređe granice Ukrajine

Sjedinjene Američke Države "oštro" će odgovoriti ako Rusija "pređe ukrajinsku granicu”, saopštila je Bela kuća.

Saopštenje stiže nakon što je američki predsednik Džozef Bajden upozorio da bi situacija "mogla da se izmakne kontroli" u slučaju napada na Ukrajinu.

"Ako ruske vojne snage pređu granicu Ukrajine, to bi predstavljalo novu invaziju. Takav napad bi naišao na brz, oštar i jedinstven odgovor SAD i saveznika", rekla je kasno sinoć portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Bajden je prethodno na konferenciji za novinare u Beloj kući na pitanje o riziku od direktnog sukoba NATO i Rusije, u slučaju da Moskva napadne Ukrajinu, rekao da bi "situacija mogla da se izmakne kontroli".
 
Situacija bi "mogla vrlo lako da se izmakne kontroli zbog granica Ukrajine i zbog onoga što Rusija mogla ili ne bi mogla da uradi", rekao je američki predsednik.
  • Deks

    20.01.2022 23:42
    Za celu Evropu a pogotovo za nas Vojvođane ovo je veoma teško pitanje i verujem da mnogi sa strepnjom prate dešavanja. Mnogi kod nas imali su u porodici nekoga ko se borio ili je i poginuo kao vojnik Austro-Ugarske protiv ruske vojske u Galiciji. Na žalost kao da se posle 100 godina istorija ponavlja. Mnogi Vojvođani državljani su i Mađarske, Rumunije, Hrvatske ili drugih evropskih Nato zemalja pa bi i oni bili u obavezi da pomognu svojim zemljama ukoliko Nato bude upleten u ovaj rat. Za nadati se da će u Rusiji prevladati razum i da će demokratske promene otopliti njene odnose sa susedima i Evropom.
  • NN

    20.01.2022 14:19
    Sta ovi gnjave, Ukrajina je unutrasnje pitanje Rusije, resice ga trajno bas ova generacija ruskih politicara, vojnika i naroda. Bolje neka paze na svoju drzavu, svasta je moguce i svasta im se sprema.
  • Djuri

    20.01.2022 09:30
    Istorija
    Lekcije iz istorije ocigledno nesluze nicemu,svi su slomili zube na Rusiji,i Hitler i Napoleon.Amerika je od sticanja svoje nezavisnosti dosla do imperije i okupatora,u eri nuklearnog oruzja,ako nastavite na cackate mecku,izazvacete takvo sranje da nas vekovi nece sastaviti.
    Na avganistanu ste svi zube polomili,ali nismo ni mi za potceniti,Srpski narod je slobodarski i ima istoriju ratovanja gde vec dva veka nema generacije koja nije iskusila rat.Dali ce nam uspeti da jedna generacija prozivi u miru,sa ovakvim belosvetskim bezumnicima tesko.
    Dobili su skoro celu istocnu evropu,medjutim nece da se smire.
    Hoce ceo svet i medjusobno da se trebe ako treba za sto vise moci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet