Šta poseduje ministarka Turković za koju građani BiH dobro žive, ali su razmaženi?

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković vlasnica je pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a njeni sinovi poseduju još tri nekretnine u Sarajevu.
Šta poseduje ministarka Turković za koju građani BiH dobro žive, ali su razmaženi?
Foto: Pixabay
Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je da je Turković 2008. godine od sarajevske Opštine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata, plativši ga certifikatima 15.400 konvertibilnih maraka (oko 7,8 hiljada evra).
Četiri godine kasnije isti stan je prodala po jedanaest puta većoj ceni, za 180 hiljada maraka (oko 92 hiljade evra).
Potom je, kako je objavio CIN, kupila dve kuće u Sarajevu koje vrede skoro pola miliona maraka, te je vlasnica još dve u Fojnici i jedne u Stocu.
 
Dok je bila ambasadorka u Kataru imala je platu višu od 9,5 hiljada KM (skoro pet hiljada evra), a uz to je imala prihode od oko dve hiljade evra za izdavanje nekretnina. Poseduje dva vozila "Porše Kajen" i "Folksvagen kombi", navodi CIN.
 
Turković je izazvala burne reakcije svojom izjavom da građani u BiH imaju "jako dobar život", da je ekonomska situacija u zemlji dobra, a da su građani "razmaženi".
 
"Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi", kazala je Turkovićeva, gostujući na sarajevskoj Hajat televiziji.
 
Prema njenim rečima, u BiH "tu i tamo" ima teških slučajeva.
  • nekad

    21.01.2022 07:10
    bogatstvo
    Nije samo ministarka Turković tako bogata. Svi su u BIH bogati. Nekad se s pravom govorilo, u Makedoniji se ne hvali da umeš da pevaš, jer svi bolje pevaju nego ti, u Crnoj Gori se ne hvali da si junak, jer su svi bolji junaci nego ti, a u BiH se ne hvali da si bogat, jer su svi bogatiji nego ti (naročito u Sarajevu).
  • Zerstorer

    21.01.2022 02:13
    666
    Nesto slicno kao kod nas...?
  • Av

    20.01.2022 23:56
    To je to, oni po nama pi-pi i govore to je kisa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet