Preminuo Aki Rahimovski

Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
Tužnu vest potvrdili su na zvaničnoj fejsbuk stranici grupe, piše dnevnik.hr.
"Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati’. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski", piše u objavi.
Aleksandar Aki Rahimovski rođen je 5. juna 1955. godine u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Pošto mu je otac bio profesor muzike, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.
 
Kao tinejdžer bio je član nekoliko rok sastava od kojih su neki grupe "Vakuum", "Krvna braća" i "Tor", sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.
 
Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu "Parnog valjka", koji je postao jedan od najvećih bendova ovih prostora. Za više od 40 godina objavili su više od 15 studijskih albuma, nekoliko live albuma, kompilacija i singlova kao i koncertne DVD-ove.
 
"Dođite na show!" prvi je studijski album benda objavljen 1976. godine, a nakon što su godinu kasnije potpisali ugovor s Jugotonom, izbacili su album "Glavom kroz zid". Osim u Parnom valjku, Rahimovski je delovao i kao samostalni izvođač.
 
 
 
 
 
Rahimovski je u aprilu 2014. godine bio gost Radija 021, pre velikog koncerta na Spensu.
 

  • Maja

    26.01.2022 14:26
    Duša
    Tužna je naša ulica otkad nisi tu,jer tužne pesme pevaju oni što ostaju. Aki, hvala ti što si mi mladost učinio lepšom.
  • Aleh

    23.01.2022 14:49
    Kakav koncert osamdesetih, Zrenjanin! Skakali smo sa stolica! Pevač koji je vladao scenom. Baš smo ga voleli.
  • dzoni

    23.01.2022 09:29
    Da li postoji beskrajna tuga? E ja je sad osecam.
    RIP legendo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet