Posle mesec dana krenuli prvi komercijalni letovi u zapadnom delu Kine

U Kini su ublažene restrikcije na putovanja i danas su, posle jednomesečne pauze, poleteli prvi avioni na komercijalnim linijama u zapadnom delu Kine.
Posle mesec dana krenuli prvi komercijalni letovi u zapadnom delu Kine
Foto: Pixabay

Avioni nisu saobraćali zbog širenja korona virusa uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Danas je poletelo sedam aviona, navodi se na sajtu međunarodnog aerodroma Sijan Sianjang, a za sutra su najavljena četiri dolazna leta, prenosi Rojters.
Ulazak u 13-milionski grad Sijan udaljen oko 1.000 kilometara jugozapadno od Pekinga, obustavljen je 22. decembra nakon izbijanja epidemije koja se pripisuje delta varijanti korona virusa.
 
Vladajuća Komunistička partija pojačala je sprovođenje strategije "nulte tolerancije na virus" koja podrazumeva pronalaženje i izolaciju svake zaražene osobe kako bi se sprečilo širenje virusa u zemlji.
 
U celoj Kini su u poslednja 24 sata potvrđena 63 nova slučaja kovida-19, od toga 10 u Pekingu i šest u susednom lučkom gradu Tijenđinu.
  • Dragan Đerković

    22.01.2022 22:29
    Nemojte misliti da je u Kini epidemiološka situacija mirna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.