Preminuo glumac Željko Mavrović

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Željko Mavrović umro je u 75. godini.
Preminuo glumac Željko Mavrović
Foto: Pixabay
Rođen je u Beogradu 1947. godine. 
 
Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Zagrebu 1975.
Između ostalog, tumačio je sveštenika Alberta u "Bitangama i princezama", čuvara zatvora u "Počivali u miru", inspektora u "Običnim ljudima", psihijatra u seriji "Cimer raj".
 
Tu su i njegove TV uloge u ostvarenjima "Ljubav u zaleđu", "Ptice nebeske", "Putovanje u Vučjak", "Nepokoreni grad", "Prizori iz porodičnog života", "Mačak pod šljemom" i "Punom parom".
 
Od uloga na filmu, tu su "Sonja i bik", "Noćni brodovi", "Max Schmeling", "Duga mračna noć, "Capuccino zu Dritt", "Srce nije u modi", "Novogodišnja pljačka"," Pont Neuf, Tamburaši"," Snađi se druže", "Izbavitelj i Kuća".
 
Mnogobrojne su i njegove sinhronizacije, od kojih mnoge u filmskim ostvarenjima za decu.
  • Ana

    23.01.2022 12:46
    Rip.
  • Filmofil

    23.01.2022 11:10
    RIP legendo.
  • I konji imaju dusu

    23.01.2022 01:15
    Izvaredna rola domobrana u fanelijevim"tamburasima"zajedno sa fenomenalnim i legendarnim.zvonkom lepeticem.pocivaj u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet