Komandant nemačke mornarice podneo ostavku posle izjave da Putin zaslužuje poštovanje

Komandant nemačke mornarice Kaj-Ahim Šenebah podneo je neopozivu ostavku nemačkoj ministarki odbrane.
Komandant nemačke mornarice podneo ostavku posle izjave da Putin zaslužuje poštovanje
Foto: Pixabay

Viceadmiral Kaj-Ahim Šenebah podneo je ostavku u subotu nakon kritika zbog njegovih izjava da predsednik Rusije Vladimir Putin zaslužuje poštovanje i da Kijev nikad neće povratiti Krim koji je anektirala Moskva.

"Zatražio sam od ministarke odbrane Kristine Lambreht da me oslobodi mojih dužnosti i da to odmah stupi na snagu", stoji u Šenebahovom saopštenju.
 
Potvrdio je da je ministarka prihvatila njegov zahtev.
Vest o ostavci nemačkog vojnog zvaničnika stigla je nakon napete diplomatske nedelje tokom koje su Rusija i Zapad razgovarali o ukrajinskoj krizi i evropskoj bezbednosti.
 
Zapadne zemlje od Rusije traže povlačenje sa ukrajinske granice, a Rusija od NATO-a očekuje da se ne širi prema istoku Evrope.
  • Neša

    23.01.2022 10:05
    @svašta ccc
    A da malo ipak pročitaš čiji je Krim bio pre stvaranja sovjetskog saveza? I da vidiš želju tih ljudi u kojoj državi hoće da budu.
    Pronađite paralelu između Vojvodine i njenog prisajedinjenja, odlukom trećine stanovnika i krima gde su 99% žitelji Rusi.
  • Oblivion

    23.01.2022 09:16
    Nema pravog mira bez medjusobnog poštovanja i respekta dve ujednačene strane po snazi.
  • 3OPAH

    23.01.2022 09:05
    U prva dva komentara se svađaju ko je jači i u pravu, neverovatno. Pa treba da nas nema.
    A gospoda nisu primetila da ovo pokazuje zahtev za jednoumljem na zapadu baš kakav postoji i na istoku u autokratskim državama. Ako ne misliš kao mi, moraš da ideš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet