Predloženo da se deca u Kaliforniji vakcinišu bez dozvole roditelja

Kalifornija bi trebalo da dopusti vakcinaciju dece uzrasta od 12 i više godina bez pristanka roditelja, predložio je senator Skot Viner.
Predloženo da se deca u Kaliforniji vakcinišu bez dozvole roditelja
Foto: Pixabay
"Alabama dopušta takvu odluku s 14 godina, Oregon s 15, Roud Ajlend i Južna Karolina sa 16 godina", kazao je Viner, demokrata iz San Franciska, a prenosi AP.
Senator navodi da je u Kaliforniji već dopuštena vakcinacija dece od 12 i više godina protiv hepatitisa B i humanog papiloma virusa (HPV) i lečenje polno prenosivih infekcija, zloupotrebe supstanci i poremećaja mentalnog zdravlja.
"Mogućnost davanja autonomnog izbora mladim ljudima u vezi sa primanjem vakcina koje spasavaju živote, bez obzira na uverenja njihovih roditelja, ključno je za njihovo fizičko i mentalno zdravlje. Nije u redu da tinejdžeri ne mogu da se vakcinišu jer to njihovi roditelji ne žele ili ne mogu da ih odvedu u centar za vakcinaciju", rekao je Viner.
 
Maloletnici od 12 do 17 godina trenutno u Kaliforniji ne mogu da se vakcinišu bez dopuštenja roditelja ili staratelja, osim ako se ne radi o vakcini za sprečavanje polno prenosivih bolesti.
  • BAVO

    24.01.2022 15:12
    Kraj epidemije samo što nije
    Od prethodne pandemije pre 100 godina, medicina i nauka su mnogo napredovale.
    U to vreme nisu ni uspeli da naprave vakcinu pa se sve završilo za manje od dve godine.
    Videćete sad kad zagrmi nauka, oduvaće virus bez problema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.