VIDEO: Požar u diskoteci u Kamerunu, najmanje 16 mrtvih

Najmanje 16 ljudi je poginulo u požaru u noćnom klubu u luksuznoj četvrti kamerunskog glavnog grada Jaundea, koji je u noći sa subote na nedelju slučajno izazvao vatromet.
Tragedija se dogodila u vreme dok je Kamerun domaćin Afričkog kupa nacija (ACN), kontinentalnog fudbalskog prvenstva.
"Požar je izbio slučajno, a prvi izveštaji govore o 16 mrtvih i osam teško povređenih osoba", saopštilo je Ministarstvo komunikacija.
Incident se dogodio u glavnoj dvorani Liv's Night Cluba, smeštenog u luksuznoj četvrti Bastos, u kojoj se nalaze brojna luksuzna zdanja, zgrade stranih ambasada i rezidencije diplomata.
 
"Vatra koju je izazvao vatromet najpre je progutala krov zgrade, a potom su odjeknule dve snažne eksplozije, što je među posetiocima izazvalo paniku i stampedo", dodaje se u saopštenju ministarstva.
 
"Kad smo stigli na mesto događaja shvatili smo da je onde opšta panika i da je izbio veliki požar sa puno dima", rekao je vatrogasni zvaničnik Jaundea za AFP, želeći da ostane anoniman. Dodao je da su on i kolege "izbrojali 16 mrtvih i pet povređenih".
 
U dvorištu zgrade ostali su nagoreli predmeti, ali fasada diskoteke nije uništena niti je izgorela, piše novinar AFP-a.
 
"Sve se odvijalo vrlo brzo, bilo je nešto iza dva sata ujutro, a većina posetilaca stiže oko tri. Sve se dogodilo u unutrašnjem prostoru, zbog čega ima puno žrtava", rekao je AFP-u radnik obezbeđenja koji je bio na licu mesta u trenutku tragedije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet