VIDEO: Bajden vređao novinara, nije znao da je mikrofon uključen

Američki predsednik Džozef Bajden snimljen je kako na jednom događaju u Beloj kući psuje novinara Foks njuza nakon što mu je ovaj postavio pitanje o uticaju rasta inflacije na izbore za Kongres.
Izlazeći sa sastanka Bajdenovog Konkurencijskog saveta, Foksov dopisnik iz Bele kuće Piter Dusi doviknuo je da li može da postavi pitanje u vezi sa inflacijom i da li je to politička odgovornost.
"To je velika prednost, više inflacije", sarkastično je odgovorio Bajden i dodao "koji glupi kučkin sin", verovatno nesvestan da mu je mikrofon još uključen.
Američke potrošačke cene u decembru su značajno porasle, zabeleživši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri decenije.
 
Ni sat vremena nakon incidenta, Bajden je novinara navodno pozvao na mobilni telefon i objasnio mu da "ono nije bilo ništa lično".
 
 
Bajden je pre godinu dana položio zakletvu uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.
 
"Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili s nepoštovanjem i nipodaštavanjem, obećavam vam da ćete istog časa dobiti otkaz, bez ikakvih ako, i/ili, ali. Svako ima pravo na poštovanje i dostojanstvo", kazao je Bajden saradnicima.
 
Bajdenov prethodnik, republikanac Donald Tramp, bio je poznat po verbalnim napadima na novinare.
 
Dusi dugo prati Bajdena i često mu postavlja skeptična i kritička pitanja. Konzervativno naklonjen Foks njuz kritički se odnosi prema Bajdenu i demokratama.
  • gradjaninX

    25.01.2022 10:13
    Bar nije mucao, gubio se i sl. Takodje, ovo je prva recenica koju je kao predsednik izgovorio a da mu vlanisci nisu rekli da je izgovori.
    Uspeh!
  • Лиманац

    25.01.2022 09:57
    Излапели старац.
  • Rile

    25.01.2022 09:00
    Ja reko pa poreko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet